måndag 8 mars 2010

MUMIERNAS GÅTA

Med den insikt man får om de forntida tingen genom att läsa Bibeln, och kanhända också Enoks bok även om den inte är nödvändig, det finns tillräckligt i Bibeln - så kan man fundera ut mycket om de olika ting vi känner till, om just forntiden. Som Egyptiernas fixering vid balsamering t.ex. Att låta balsamera sin kropp efter döden är givetvis inte mycket idé, såvida man inte på allvar räknar med att någon i framtiden skall väcka upp den. Och det var inte Gud de räknade med, de egyptiska faraonerna. De som tror på Bibelns Gud, patriarkernas, profeternas och apostlarnas Gud, har löfte om en uppståndelse, men behöver inte balsamera sina kroppar för det - våra huvudhår är räknade, och allt övrigt också.

Faraonerna hoppas på en annan uppståndelse, och jag tror den kan komma under vedermödans tid, då makter från både underjorden och himlarymden skall samlas här på jorden, i en sista reunion i ett fåfängt försök att ta över den.

Vilka var faraonerna? Ja, vilka var de "gudar" vi läser om i t.ex Ps. 82, som "skulle dö som människor"? Är man människa är det inget märkvärdigt om man dör som människa, men om man är ängel, så är det märkligt om man dör som människa. Och det är detta den psalmen beskriver. Den riktar sig till änglar som stigit ned på jorden, efter syndafloden den här gången, och här blivit kungar, härskare, som faraonerna. Men de hade inte räknat med att förlora sin odödlighet - eller så räknade de kallt med det, men hoppades på en framtida uppståndelse, kanhända utlovad av Lucifer själv, när han för en kort tid får herraväldet över jorden.

Så de där filmerna där mumierna på museerna ut över världen plötsligt vaknar upp och sprider skräck på jorden, kanske blir verklighet.

"När mumierna vaknar..."

Den filmen slipper vi se, som tror på Jesus.
_______



Relaterat:
Gåtan Tutankhamun löst
Tutankhamun dog av malaria
Tutankhamuns familj kartlagd med DNA
___