tisdag 19 oktober 2010

HUR SKRIVKONSTEN UPPSTOD

ENOKS BOK BEKRÄFTAS AV MODERN ARKEOLOGI

"Jemdet Nasr" (kan också stavas Djemdet Nasr) i Irak tros vara platsen där skriftspråket först uppkom, vid ca 3200 fKr.

Det är intressant eftersom Enoks bok säger samma sak. Enligt Bibelns tidslinje är Enoks bok skriven ca 3200 fKr, och i den sägs att det var under Enoks tid som skriftspråket kom till människan. (Enok 69:8 f)

Ännu mer intressant är att skriftspråket kom ifrån änglar, både från de goda och de onda.

Och då blir ju den här bilden (t.v.) från samma plats också lite intressant, minst sagt:

Liksom språkstilen på tavlan överst.

Nog får man associationer till "utomjordingar" där.
...

Det är också väldigt roande (sett i förhållande till vad våra motståndare skall tänka) att se de här bilderna, som på båda inskriptionerna, daterade till 3000 fKr, visar egyptiska jättar, när man vet att Enoks bok, liksom Bibeln, talar om för oss att det levde jättar på jorden omkr. 3000 fKr.

Jag ser inga samband alls. Gör du?
...

De andra inskriptionerna är också roliga. Det tycks vara två märkliga hybriddjur på tavlan, under jätten. (Klicka på bilden för att se den i originalstorlek.)

Dateringen är även där överensstämmande med Enoks bok, liksom företeelsen hybrider, dvs onaturliga förbindelser, ja, förbjudna förbindelser mellan olika arter, som bl.a Romarbrevet och Judas brev refererar till.

Jag ser ändå inga samband. Det är bara slumpen alltihopa. Visst?
...

Fler märkliga hybridliknande djur från platsen där änglar gav människan skriftspråket:Från detta kan vi nog sluta oss till att detta ställe var en av de platser där Guds söner, de fallna bland dem, steg ned och satte igång sin manipulation av jordens arter, och att vi faktiskt har väldigt tydliga spår efter dem där. (Jag tycker nog man kan kalla det en "smoking gun", så starkt är det.)
...

(Det finns många fler bilder på den sistnämnda webbplatsen som är värda att kolla i samband med ovanstående.)

Bilderna visar ett helt menageri av monster och hybrider, och hade det inte varit så att Bibeln och enokslitteraturen talar om just detta, så kunde man sett det som bara fantasier, men nu måste man vara bra skeptisk för att kunna förneka sambandet när man ser detta så helt i analogi med vad skrifterna säger.
___


Naaa det är bara slumpen alltihop. Slumpen.
___

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar