måndag 4 april 2005

Makten i Jesu namn

När jag var nyfrälst (våren 1980) hade jag en upplevelse som påminner om ett bortförande. Det hade inget med aliens och rymden att göra, men jag drömde att jag låg på ett bord, och runt omkring stod groteska demoniska varelser. En av dem hade grönt skinn och hade ett huvud som påminde om en noshörning, och kropp ungefär som en kraftig människa.

Det de sysslade med var att de band mina tankar. De drog ut dem från mitt huvud, och för varje gång krympte mitt medvetande. Till slut var det bara en prick kvar av mitt medvetande, resten var tjockt svart mörker.

I det läget kom tanken att jag måste åkalla Jesu namn. Jag var ju nyfrälst och hade inte gjort det till en vana ännu. Så jag försökte säga namnet Jesus, men det gick inte. Det tog emot, jag kunde inte forma mina läppar och kunde inte röra käkarna. Jag försökte flera gånger, och till sist fick jag fram en viskning: JESUS. Och då försvann alltsammans, mörkret, varelserna och drömmen, och jag kände en otrolig tacksamhet till Jesus, och förstod vilken makt det är i hans namn.

Detta med att ligga på ett bord omgiven av groteska varelser som sysslar med något slags manipulation, förekommer ju också bland dem som blir bortförda av "aliens". Det kan vara så att ondskans makter kommer i olika skepnader till olika människor och i olika tider.

Eller så kan det vara så att kosmos makter verkar både på det andliga och fysiska planet, vilket jag tror. Min upplevelse var inte fysisk, men jag förnekar inte att andra kan ha upplevt liknande ting i den fysiska världen och blivit tagna ombord på farkoster. Det överensstämmer med Bibeln att möten med det övernaturliga kan vara av båda slagen.

Det är inte fantasier det handlar om, och inte vanliga mardrömmar. Bibeln visar att det finns en andlig värld, och att de varelser och ting som finns där kan "stiga ned" också hit, till den fysiska världen. Jag tror att vissa av dessa varelser färdas i rymden, både Guds goda änglar och de fallna väktarna, och att de har både andliga och fysiska kroppar, och att de kan växla mellan dessa när de själva vill.

Men syratestet för Guds goda änglar är att de älskar Jesus och inte förkunnar något som strider mot Guds ord.
___


(Ursprungligen skrivet på min hemsida 4/4 2005)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar